Hoe werkt een kledingbak en waar vind je ze?
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en droge kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen zowel heren-, dames- als kinderkleding zijn, maar ook schoenen, accessoires en beddengoed.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vervuilde of natte kleding in een kledingcontainer te deponeren. Ook textiel dat niet meer draagbaar is, zoals versleten en gescheurde kleding, hoort niet thuis in de kledingcontainer.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

In Nederland is het ten strengste verboden om natte, vervuilde of beschimmelde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Dit kan leiden tot schade aan de andere kledingstukken en het recyclingproces verstoren.

Andere verboden items

Daarnaast mogen ook schoenen, textielresten, dekens, kussens en ander huishoudelijk textiel niet in de kledingcontainer worden achtergelaten. Deze items kunnen niet gerecycled worden en dienen op een andere manier te worden afgevoerd.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken zoals broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen gedeponeerd worden.

Verboden items in de kledingcontainer

Niet toegestane items om in de kledingcontainer te deponeren zijn onder andere natte of beschadigde kleding, beddengoed, kussens en ander huishoudtextiel. Het is belangrijk om alleen schone en draagbare kleding te doneren.



Meer info: oude schoenen inleveren

Waar kan ik mijn gedragen kleding afgeven?



Waar kan ik mijn gedragen kleding afgeven?

Er zijn verschillende opties om gedragen kleding af te geven in Nederland. Zo kun je terecht bij kledinginzamelingspunten van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en het KICI. Daarnaast zijn er vaak ook kledingcontainers te vinden in supermarkten en op parkeerplaatsen waar je jouw kleding kunt deponeren.

Wat gebeurt er met mijn gedragen kleding?

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en vervolgens op verschillende manieren hergebruikt. Een deel wordt verkocht in tweedehandswinkels, een deel wordt gerecycled tot nieuwe producten en een deel wordt gedoneerd aan goede doelen. Op deze manier draag je bij aan een duurzamere samenleving en help je anderen in nood.

Waar kan ik mijn gedragen kleding afgeven